perjantai 9. marraskuuta 2012

workshop-idea



VIRRASSA –SEMINAARISSA TEHTÄVÄ INTUITIIVINEN, INTENSIIVINEN PÄIVÄKIRJATYÖPAJA 
ohjataan noudattaen ja oppien jungilainen psykiatri ja parapsykologi Ira Progoffin  työpaja-ajatuksista.
Hän julkaisi menetelmän kirjassaan ”At A Journal Workshop,  Writing to Access the Power of the Unconscious and Evoke Creative Ability”, jonka käännän PÄIVÄKIRJATYÖPAJASSA KIRJOITTAEN väylä tiedostamattoman voiman luo ja luovan kyvyn herättämiseen.
Tärkeät myyttikuvat VIRTA ja KAIVO  auttavat viemään elämämme läpi sen kokemuksien sykliin, jossa tapahtumat  tapahtuvat . Kirjoittaen mennään sisäänpäin kohti alitajuista virtaa, joka tavoittaa syvät lähteet ja sieltä nousevat uudet ravitsevat kokemukset, jotka yhdistyvät laajempaan elämän kokonaisuuteen.
Työpaja kohdistuu juuri tuohon symbolisesti ymmärrettyyn kokemusten sykliin. Virrasta nostetaan uusia resursseja ja elämän oivaltamista. Näin sisäinen ihminen kasvaa ja tulee esiin.

Työpajassa työskennellään ryhmässä ja tietoisuus, että kaikki ovat yhteisessä virrassa on tärkeä taustatuki  vielä seminaarin jälkeenkin.  Kuitenkin ilmapiirin tärkeä etiketti on yksityisyyden suojaaminen. Osallistujilta toivotaan kunnioitusta  sitä kohtaan, kuinka elämän itsensä voima toteutuu jokaisessa kohtalossa. Työpajassa luotetaan elämänviisauden parantavaan voimaan. Jokainen osallistuja työskentelee omassa kaivossaan ja pysyttelee siellä hiljaa. Kokemus kertoo, että hiljaisuus tukee heitäkin parhaiten, jotka löytävät jonkin vahvoja tunteita herättävän kohdan elämänsä kokemusvirrasta.
Seminaarin voi viedä läpi puhumatta ääneen mitään jos niin tahtoo.
Parhaimmillaan syntyy oman elämän uudelleenarviointi uuden aikaperspektiivin avulla ja löytyy uusi suhde sisäiseen kokemusvirtaan.

Työpajatyöskentelyssä kirjataan oman elämän tapahtumia ja ymmärretään ne mennyt-nyky-tuleva -perspektiivissä  ja työskentelyn kulussa vältetään itsen kaikenlaista arviointia
Työskentelyn rakenne ja jatkuvuus auttavat löytämään fokuksen keskellä elämän kriisiäkin, koska kirjoittaen ei heitetä lisää puita jo palavaan liekkiin. Se on pikemminkin kuin kantava vene elämänvaikeuksien halki.
Tehtävänä ei siis ole diagnoosi eikä tuomio vaan tarkoitus, joka löytyy elämän liikkeen katsomisesta koko perspektiivissään
Erilaiset elämänkokemukset, traumaattiset, pienet tai vähemmän silmiinpistävät kokemukset avautuvat uudelleen ja avaavat tietä uuteen, aivan ennalta aavistamattomaan sisäiseen tapahtumaan. Tämä koetaan työpajassa askel askeleelta. Kun tämän kerran oppii on tämä kuin instrumentti jota osaa soittaa ja melodiaksi muodostuu elämän tarkoituksen tutut ja ystävälliset teemat, korkeudet ja syvyydet. keskellä kipua voi löytyä suloisuutta, herkkyyttä, sellaista harmoniaa ja sisäisiä visioita, joita ei osaa ollenkaan odottaa. Se vaikuttaa kirjoittajan tietämättä. Ihmiset eivät tienneet miten viisaita he ovat eivätkä ole tietoisia visionäärisestä kapasiteetistaan. Se tulee sisältä, ohjaamatta, spontaanisti kirjoittamiskokemuksiin.
Pyhät kirjat ovat todellakin uudistuneet ja laajentuneet ihmisten kokemusten syvyyksissä.
Työskennellessämme omissa henkilökohtaisissa syvyyksissä luomme tavallamme yhteyden samoihin mittaamattomiin lähteisiin joista Pyhät kirjata ovat syntyneet. Milloin ihminen koskettaa noita lähteitä riippumatta kielestä tai doktriinista tai symbolista missä muodossa se tulee, uusi kipinä astuu maailmaan ja nämä kipinät sytyttävät tulia, jotka antavat valoa ja lämpöä, joka ei kulu. 
monille kirjoittaminen on kehittynyt henkiseksi säännölliseksi työtavaksi, jolla on herättävän luova rooli ja se ulottuu pyhiin kirjoihin jotka ovat nukkuneet kirjoittajan sielussa.
on hyvä jos tämän laajan kuvan ja tarkoituksen voi pitää mielessä työskennellessään.
Elämä itse näyttää kirjoittajalle miksi kokemuksemme ovat olleet ja mitä ne haluavat kertoa tulevasta.
Elämän sisäinen jatkumo löytyy, ehkä tunnistamme myytin,  joka on tietämättämme ohjannut meitä. Asteittain kumuloituvan työn avulla näemme sen tiedostamattoman ohjauksen, joka on ohjannut elämämme monimutkaisuuksia. Kaikki on ollut tarpeen ja tärkeintä on huomata, että olennaista on oma suhde tapahtuneeseen.
Elämän jatkuvuus uudistaa itsensä. syntyy uusi, tuore mahdollisuus.   = uusi elämä.
Tämä on jotain samaa mitä uskontojen alusta saakka on sanottu uudestisyntymiseksi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti